Kde inzerovat motocykly? Premiuminzerce.cz - inzerce motocyklů, inzerce motorek, bazar motorek, moto bazar, moto bazary, motobazar

04.02.2023 14:42

Pokud se podíváme do minulosti, tak veškerá inzerce probíhala tištěnou formou - přes inzertní noviny. Pokud majitel motocyklu chtěl motorku prodat tak mu nezbývala jediná možnost, než si podat tištěný inzerát na prodej svého motocyklu. Lidé v této době samozřejmě tento inzertní tisk kupovali, poněvadž nebyla jiná možnost jakým způsobem se dozvědět o prodávaných motocyklech. Ale tato doba rychle ustoupila. Svět se rychle změnil s nástupem internetu.

Dnes tištěná inzerce ustupuje a hlavním inzertním proudem se stávají inzertní portály, inzertní moto bazary a servery. Tyto inzertní moto bazary jsou výhodné jak pro inzerenty, tak pro poptávající zákazníky, kteří hledají vhodnou motorku - skútr, sportovní motorku, cestovní motorku, choppra nebo čtyřkolku.

Pro inzerenty, kteří prodávaní svůj motocykl jsou výhodné moto bazary v rychlosti inzerce, možnosti změny fotografií motocyklu v inzerátu, editace ceny motocyklu, možnost editace textu v inzerátu, vložení odkazu na další stránky, kde se motocykl taktéž inzeruje, nebo na vlastní stránky, vložení videa a prezentace prodávaného motocyklu.

Zákazníci si již nemusí kupovat inzertní noviny, ale vystačí si s připojením k internetu a tak mohou okamžitě najít vhodný inzertní moto bazar a vybrat si ten správný motocykl na základě značky motocyklu, typu motocyklu, fotografie motocyklu, celkového stavu motocyklu a následně oslovit bud telefonicky nebo e-mailem inzerenta.

Potřebujete prodat svůj motocykl? Zde jsou potřebné rady jakým způsobem prodat motocykl.

Pořízení fotografie motocyklu

Fotografie motocyklu je zásadní. Fotografie vydá za tisíc slov. Motocykl bychom měli fotografovat nejlépe na denním světle.  Čím více fotografií motocyklu vložíme do inzerce tím lépe – minimálně 3 fotografie. Na fotografii motocyklu by měli být zachyceny všechny možné závady – škrábance na laku, na výfuku motocyklu ..atd. Fotografie motocyklu by měla být aktuální.

Vložení hlavního nadpisu prodávané motorky

Zde si uvedeme příklad jaký je vhodný a nevhodný nadpis na prodej motorky Suzuki GSXR 600 v Brně s rokem výroby 2014.

Nevhodný nadpis na prodej výše uvedené motorky je:

PRODÁM SKVĚLOU MOTORKU GSXERO!

Další nevhodný nadpis na prodej motocyklu je: PRODÁM MOTORKU SUZUKI

  • Proč jsou tyto nadpisy nevhodné na prodej uvedeného motocyklu? Lidé vyhledávají z cca 80% veškeré inzeráty přes vyhledavače a výše uvedené nadpisy jsou příliš obecné, ním méně dohledatelné po zadání klíčových slov např. ve vyhledávačích – MOTOCYKL SUZUKY GSXR, BRNO

Vhodný nadpis na prodej zmiňované motorky je:

PRODÁM, MOTORKU SUZUKI GSXR 600, BRNO nebo PRODEJ, MOTOCYKL SUZUKI GSXR 600, BRNO

  • Takto vložený nadpis obsahuje hlavní klíčová slova, které jsou:

  1. PRODÁM, PRODEJ – přesné uvedení zda se jedná o poptávku nebo nabídku motocyklu,

  2. MOTORKU – uvedení do hlavního nadpisu jaký dopravní prostředek prodáváme,

  3. SUZUKI – jakou značku motocyklu prodáváme,

  4. GSXR 600 – jaký tip motorky nabízíme,

  5. BRNO – kde se motocykl nachází.

Takto vložený nadpis prodávaného motocyklu bude lépe dohledatelný a může se zobrazovat na vyšších pozicích ve vyhledávačích.

Vložení průvodního texu

Text na prodej motocyklu by měl v prvních 3 větách obsahovat hlavní klíčová slova. Zde si uvedeme příklad:

Nevhodný úvodní text na prodej motocyklu:

Prodám motorku, která je velice zachovalá s rokem výroby 2014. Má málo najeto, kolem 3000 km. Jel jsem na ní s kámoškou do Chorvatska až na Makarskou a bez problému…atd

  • Tento text na prodej motocyklu je nevhodný, poněvadž v úvodních větách nejsou zmíněny hlavní klíčová slova, jako jsou v nadpisu, i když se pak mohou zobrazit v dalším textu. Úvodní 2-3 věty se zobrazují pod výpisem inzerátu ve vyhledávačích, tak bychom se měli zamyslet jaké 2-3 úvodní věty na prodej motocyklu v textu inzerátu zvolíme.

Vhodný úvodní text na prodej motorky:

Prodám motorku Suzuki GSXR 600 s rokem výroby 2014, která je přistavena v Brně. Motocykl Suzuki GSXR 600, Brno – Najeto pouze 3000 Km, bez závad…atd

Tento vložený text se bude shodovat s hlavním nadpisem a bude se rychleji zobrazovat v předních pozicích vyhledávačů, nebo bude lépe dohledatelný po zadání klíčových slov KOUPÍM MOTORKU SUZUKI GSXR 600 BRNO. Platí pravidlo, čím více klíčových slov, které se nacházejí v nadpisu inzerátu tím lépe. Průvodní text na prodej motorky by měl být obsáhlí a popisovat veškeré detaily motocyklu a jeho celkový stav. Doporučená délka průvodního textu na prodej motocyklu je 1 strana A4.

Vložení videa:

Pokud vložíme video do inzerátu kde prezentujeme motocykl, tak můžeme rychleji oslovit zákazníky. Zákazníci, kteří hledají požadovaný motocykl, mají tak rychlejší přehled o stavu motocyklu, zvuku motocyklu. Ve videu na kterém je prezentovaný motocykl můžeme tak lehce upozornit na všechny detaily a vychytávky nabízeného motocyklu.

Vložení odkazu na stránky:

Vložením www linku na naše webové stránky můžeme budoucím zákazníkům, umožnit vidět více našich motcyklů a služeb.

Vložit na sebe kontakt:

Jakmile vyplníme veškeré informace v inzerátu tak na sebe vložíme kontakt. Můžeme uvést kontakt pouze přes e-mail nebo telefonický kontakt. Dnes se v převážné míře používá kontakt přes mail, ale na druhou stranu je spousta zákazníků, kteří preferují telefonický kontakt.

Dnes je na internetu spousta inzertních portálů a serverů. Některé portály umožnují vložení inzerátu zdarma, což může někdy odpovídat kvalitě takto vloženého inezrátu. Na druhé straně jsou zpoplatněné inzertní servery, které mohou být kvalitnější a účinnější. Je na každém, který inzertní moto bazar zvolí pro prodej své motorky či čtyřkolky.

Premiuminzerce.cz